Beli menyesal, tak beli pon menyesal - Barang yang lepas usah dikenang

 

Antara resit emas 999 yang masih disimpan.


BARANG YANG LEPAS USAH DIKENANG - seperti ditampar-tampar bila melihat resit lama ni.

Antara yang termasuk didalam kategori usah dikenang ialah harga emas tahun-tahun sudah 😂.

Beberapa hari lepas, saya dan Encik suami kemas-kemas resit belian lama dan simpan sekali dengan tuan punya badan supaya boleh rekod harga.

Kami mula dulu, ikut suka je beli. Ada duit sedebuk terus bekukan dalam nilai emas.

" Ya Allah, murahnya dulu. Menyesal tak beli banyak"

Jun 2014 1g emas 999 bersamaan RM166
Disember 2017 1g emas 999 bersamaan RM205

Betul sangat. Harga yang lepas jangan dikenang 🤭

Iya, Iya, memang harini harga emas turun pada harga RM253/g berbanding Disember 2020 pada harga RM304/g. Tapi jangan berharap nak turun ikut tahun 2014 atau 2017 tu. Bab ni kita kena faham.

Walaupon dulu dah ada kesedaran menyimpan emas, tapi saya tetap rasa berat sebab perlu ada sejumlah nilai yang perlu ditukar kepada emas. Tunggu bonus atau duit terpijak sedebuk baru boleh beli emas. Masa ni, Public Gold dah wujud tapi saya yang tak kenal. Ada rasa rugi disitu 😂

Sekarang ni lebih mudah. Sangat-sangat mudah. 

Nak simpan RM100 sebulan? Nak buat bayaran ansuran 4 bulan,10 bulan? Kemudian, semua urusan boleh dibuat secara online di telefon sahaja. Tersedia 24 jam dengan bayaran mudah memlalui online banking sahaja.

Semua boleh janji kita yang nak mula simpan. Jom mula.

#simpanemas #simpanemasserendah100 #simpanmasfizikal #AkaunEmasGAP #beliemasserendah100 #goldbar #dinar #emasjongkong #ProgramSimpanEmasSikitSikit

#PublicGoldKuantan 
#DealerPublicGoldKuantan
#AkaunEmasPGKuantan #AkaunEmasPublicGoldKuantan
#AkaunEmas
#PublicGoldPahang

Yuzlin Yunos

"Misi membantu lebih ramai orang celik emas dan miliki emas fizikal dengan cara paling mudah & mampu milik" - Yuzlin Yunos PG00254964

Catat Ulasan

Terbaru Lebih lama