Sesi sembang santai: Kenali Dinar dengan lebih dekat

Kalau sebelum ni, nak beli emas, memang perlu menabung. Simpan duit sikit-sikit, selit sana-sini nak cukupkan beli emas. Iya, kita sedia maklum harga emas mahal, kena keluar duit sedebuk barulah dapat merasa beli emas. 

Tapi tulah, masalah bila simpan sendiri ni.. duit bocor sana sini. Secara emosinya, manusia ni suka berbelanja dan sentiasa pikir macam mana nk habiskan duit berbelanja di sopi ataupon lazz. Betul tak? Simpan-simpan, susut. Gitulah je lah sampai sudah.

Jadi bila dapat peluang beli emas sikit-sikit di Public Gold, memang saya tak lepaskan peluang. Terutama Work at home Mom seperti saya yang berniaga kecil-kecilan sendiri, menyimpan perlukan komitmen walaupon sedikit memandangkan income kita bukan tetap tiap bulan. Hujung bulan tunggu gaji masuk. Kita ni ade kerja, ada sale, barulah adalah gaji. Gitu..

Melalui tabung GAP ni, saya berpeluang 'merasa' dinar saiz kecil dan besar. Paling penting, saya disiplin dan konsisten menyimpan. Oleh kerana syarat minimum simpanan GAP adalah serendah RM100 (jumlah gram emas bergantung kepada harga semasa) jadi saya tak pernah tetapkan syarat. Janji setiap bulan ketepikan RM100 untuk emas. Jika ada rezeki lebih, simpan lebih.

Dalam post sebelum ni, saya ada ceritakan tentang kenapa saya jatuh cinta pada dinar di artikel 'Antara gold bar dan dinar, mana satu pilihan hati'. Jadi untuk post kali ni, nak ajak semua tonton sikit video ringkas saya buat tentang dinar ni. 

Sapa yang cakap tak suka dinar, mari tengok dekat-dekat!



#simpanemas #simpanemasserendah100 #simpanmasfizikal #AkaunEmasGAP #beliemasserendah100 #goldbar #dinar #emasjongkong #ProgramSimpanEmasSikitSikit

#PublicGoldKuantan 
#DealerPublicGoldKuantan
#AkaunEmasPGKuantan #AkaunEmasPublicGoldKuantan
#AkaunEmas
#PublicGoldPahang

Yuzlin Yunos

"Misi membantu lebih ramai orang celik emas dan miliki emas fizikal dengan cara paling mudah & mampu milik" - Yuzlin Yunos PG00254964

Catat Ulasan

Terbaru Lebih lama