Apa Itu Akaun GAP Public Gold?


Akaun emas GAP atau Gold accumulation program) adalah salah satu cara pembelian emas yang mudah paling mampu milik dan yang paling penting patuh syariah!

AkaunGAP sama seperti akaun simpanan bank, bezanya anda tidak menyimpan duit didalam akaun GAP. Sebaliknya simpanan anda adalah emas.

Akaun GAP ni konsep dia, kita boleh beli emas sikit-sikit SERENDAH RM100.

Kalau nak beli lebih, terpulang pada kita berapa. Kemudian sistem akan tukar RM100 atau berapa RM yg kita beli ni kepada berat emas (ikut HARGA EMAS SEMASA)
So emas berkenaan akan disimpan dalam akaun ONLINE GAP. Contohnya :

Harga Emas 11 jan 2021

Adam mendaftar sebagai ahli PG dengan belian 1 gram pada harga RM264. Kini adam memiliki 1 gram emas yang disimpan oleh public gold secara percuma.


Kemudian, Adam 'top-up' akaun gap sebanyak 2 kali pada;


9 Mac 2021

Harga emas RM240 = 1.000 gram

Top up RM150 = 0.6240 gram


4 Jun 2021

harga emas RM269 = 1 gram

Top up RM220 = 0.8184 gram


Kini, Adam memiliki emas terkumpul sebanyak 2.4398 gramAdam Boleh memantau simpanan emasnya di public gold secara online.

Untuk mengeluarkan bar Bungamas seberat 5 gram, Adam perlu mempunyai emas terkumpul sekurang- kurangnya 6 gram. Pengeluaran boleh dilakukan dengan membuat temujanji di cawangan Public Gold atau melalui GIT (Pos berinsuran terus ke rumah)

Boleh klik link untuk melihat jenis emas yang kita boleh KELUARKAN nanti bila BERAT emas dalam akaun GAP mencapai berat emas kita mahu. Untuk pengetahuan, dalam akaun GAP Public Gold, 100% tiada komitment tetap. Maksud saya, kita boleh beli berapa RM kita nak asalkan tidak kurang dari RM100. Atau kita boleh beli mengikut gram yang kita mahu contohnya 0.5 gram Bila nak beli, terpulang pada kemampuan masing-masing. Tiada kewajipan membeli setiap bulan. Kita sendiri tetapkan nak beli sebulan sekali ke seminggu sekali ke ataupon setahun sekali juga boleh. Ikut atas bajet dan poket.

Emas yang tersimpan di dalam akaun GAP tiada TARIKH LUPUT. Kalau kita beli 1 gram hari ini dan berhenti membeli, selepas 10 tahun pun, 1 gram tu tetap ada dalam akaun kita. Kita boleh terus sambung menyimpan balik dalam akaun GAP itu.

Keahlian PG adalah seumur hidup, dengan satu nombor PG kod sahaja, anda kekal menjadi ahli dan boleh meneruskan simpanan bila-bila masa. Lebih-lebih lagi PG kini 100% online, jadi jika terasa nak top-up GAP pukul 3 pagi pon boleh.

Perlu bantuan untuk buka akaun GAP? Boleh terus klik link Daftar Akaun GAP

#simpanemas #simpanemasserendah100 #simpanmasfizikal #AkaunEmasGAP #beliemasserendah100 #goldbar #dinar #emasjongkong #ProgramSimpanEmasSikitSikit

#PublicGoldKuantan 
#DealerPublicGoldKuantan
#AkaunEmasPGKuantan #AkaunEmasPublicGoldKuantan
#AkaunEmas
#PublicGoldPahang

Yuzlin Yunos

"Misi membantu lebih ramai orang celik emas dan miliki emas fizikal dengan cara paling mudah & mampu milik" - Yuzlin Yunos PG00254964

Catat Ulasan

Terbaru Lebih lama